Black Friday: de beste prijzen van het jaar (Info)
Korting op ALLE producten + Gratis verzending van bestellingen van 50€ of meer met levering aan een afhaalpunt
Je bent hier: Help Center > Een bestelling plaatsen > Kleurbeheer

  Kleurbeheer


Verzonden afbeeldingen

Wanneer u afbeeldingen en foto's van uw computer naar onze server uploadt, stellen we de sRGB-kleurruimte vast en vervangen we de ingebouwde profielen door sRGB v4. Deze stap, die een intelligente conversie is, impliceert geen waarneembare kleurvariaties van het originele beeld, hoewel het soms, met afbeeldingen met meer specifieke kenmerken of minder gebruikelijke profielen, minder kleurgetrouwheid kan betekenen.

Monitor

Wij raden u aan uw monitor correct te configureren. Een correct geconfigureerde monitor en ons kleurbeheer stellen u in staat om de projectafbeeldingen correct te bekijken: wat u in de preview ziet, komt overeen met het eindresultaat. Dit zijn onze suggesties: 

  • Zorg ervoor dat het zonlicht niet direct uw computerscherm raakt en dat het geen reflecties veroorzaakt. Ook mag het scherm niet in de schaduw staan.
  • Controleer of uw computerscherm correct is geconfigureerd: Gamma: 2.2, Helderheid: 90-120 cd/m² en kleurtemperatuur: 5000 K.
  • Als u een professional bent en u wilt een nog nauwkeuriger kleurbeheer van uw scherm, kunt u een colorimeter gebruiken.

Software

Als u grafische bewerkingssoftware of viewer (zoals Photoshop of Lightroom) gebruikt, is het belangrijk dat u de afdrukomstandigheden in de software na te bootsen, zodat u een zo realistisch mogelijk beeld van de kleuren kunt krijgen. In Photoshop kiest u bijvoorbeeld "View" > "Test Settings" > "sRGB Monitor" in het bovenste menu. 

Besturingssysteem

Zorg ervoor dat uw besturingssysteem een correct profiel toepast op uw scherm. 

In Windows:

Bedieningspaneel > Kleurbeheer. Selecteer vervolgens het scherm in kwestie en vink de optie "Gebruik mijn instellingen voor dit apparaat" aan. Klik nu op "Toevoegen", kies het profiel "sRGB IEC61966-2.1" uit de lijst en stel het in als standaardprofiel of selecteer de meest recente monitor kalibratie.