Kerstversiering voor uw huis

Geef je huis een kersttintje

Kerstmis is een tijd van illusie, van gelukkiger zijn, en een van de tradities die de kersttraditie helpen bevorderen is het moment om jouw hele huis te versieren met verschillende decoratieve producten. Niet alleen de boom: producten om in de boekenkast te zetten of in verschillende meubels en hoeken van het huis.

Bij Wanapix vind je verschillende details die je huis omtoveren tot een warme en gezellige kerstplek. En dat niet alleen: omdat alle producten gepersonaliseerd zijn, zal de decoratie nog persoonlijker en unieker zijn. Zet de namen van alle leden van de familie, of je beste foto's bij elkaar.

Inspiratie: 4 ideeën om je huis te versieren voor Kerstmis

De decoratie in je huis is normaal gesproken al belangrijk om een fijne sfeer te krijgen. En dit geldt nog meer met Kerstmis. Dit is een heel speciale tijd waarin de kleinste details belangrijk zijn. Een tijd om feest te vieren met vrienden en familie, om mensen te ontmoeten die je lang niet hebt gezien en om thuis veel bezoek te ontvangen. Als je niet tot het laatste moment wilt wachten, raden we je aan alvast een voorsprong te nemen met een aantal van onze kerstcadeau-ideeën voor kerstversiering, zodat je elke kamer in je huis geheel kunt aanpassen aan jouw stijl.

Geur van Kerstmis vanaf de ingang

De eerste indruk is erg belangrijk. Zo ook bij het binnengaan van een huis via de voordeur. Normaal gesproken worden er niet veel decoratieve elementen toegevoegd. Maar dit seizoen nodigt je uit om dat wel te doen. Je kunt beginnen met een kerstdeurmat en die aanpassen met kerstmotieven. Maar dat is niet het enige, de deur is ook belangrijk. Afhankelijk van de ruimte kun je deze in meer of mindere mate versieren.

Van de ingang naar de gang

Gangen verbinden alle hoeken van het huis. Daarom is het zo belangrijk om ze in deze tijd van het jaar te versieren met kerstversieringen. Een van de meest voorkomende ideeën is bijvoorbeeld om een stukje maretak op te hangen bij de ingang van een kamer of in de woonkamer. Het is een zeer romantisch detail dat er altijd bijzonder mooi uitziet. Lampen kunnen een goede leidraad zijn om bezoekers naar de verschillende kamers te leiden. Je kunt ze aan spiegels hangen, op meubels plaatsen of waar je maar kunt bedenken. Maar zorg ervoor dat het LED's zijn, zodat er geen overvloed aan verschillende kleuren is en de sfeer schoner wordt. De inkomhal wordt gewoonlijk bij de ingang naast de deur geplaatst. Het is typisch om het met Kerstmis te versieren met kerstmotieven om bezoekers op een warmere manier te verwelkomen.

Kersttafeldecoratie is gemakkelijk te maken en is prachtig om midden op tafel te plaatsen. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of je kunt ze zelf maken door er voorwerpen aan toe te voegen zoals: kaarsen, dennenappels, losse ballen, letters of led-sterretjes. Afhankelijk van uw stijl, kunt u het meer klassiek of meer modern maken. Alle elementen die je kiest, moeten bij elkaar passen en een gevoel geven van een geheel, niet het geval van afzonderlijke objecten. Je kunt jouw gang of een deur ook versieren met een touw waaraan je al jouw kerstkaarten kunt ophangen. Het is een manier om de mensen die je in deze tijd van het jaar schrijven de aandacht te geven die zij verdienen. Als je ze niet wilt ophangen, kun je ze ook naast de boom in de woonkamer of in de gang zetten als een ander decoratief element.

Versier je kamers

Elke kamer heeft een andere inrichting nodig. Net als met Kerstmis hoeft niet elke kamer op dezelfde manier versierd te zijn. De woonkamer is vaak de belangrijkste plaats om kerstversiering op te hangen, omdat gezinnen daar veel tijd doorbrengen. Zoals in de rest van de kamers is het belangrijk niet te overdrijven en alles wat je toevoegt subtiel te houden. De kerstboom wordt hier normaal gesproken neergezet, omdat het de centrale ontmoetingsplaats is voor bezoekers en de rest van de familie. Je kunt het traditionele groen gebruiken of je kunt kiezen voor andere typische kleuren in deze tijd van het jaar: wit, goud of afwisselende kleuren.

Je kunt het ook anders aanpakken en een fotoboom, een hangboom of een wandboom maken. Maak optimaal gebruik van de ruimte, kies de beste optie en zet al je kerstcadeaus in zakken eromheen. Maak van je slaapkamer een stijlvolle kerstkamer. In dit soort kamers ligt de nadruk op het beddengoed: dekbedovertrekken, kussens of kerstdekens. Het enige wat je hoeft te doen is ze in te richten volgens het seizoen en je geeft jouw kamer die broodnodige kerstwarmte. Je hoeft de kamer niet te overladen, maar als je iets extra's wilt toevoegen, zijn kerstsneeuwbollen ook typisch om op je nachtkastje te zetten. In de keuken kun je ook leuke versieringen aanbrengen. Zo kun je een adventskalender ophangen om af te tellen tot kerstavond. Als je denkt dat dit niet genoeg decoratie is, raden wij je aan ook hier stickers en magneten te gebruiken. Als je koelkast wit is, zet er dan een in de vorm van een sneeuwpop. Het resultaat zal fantastisch zijn.

Mooi van binnen en buiten

Dit laatste idee is gericht op kerstversieringen voor buitenshuis. Heb je een terras? Een tuin? Afhankelijk van de ruimte die je wilt versieren kun je verschillende ideeën uitvoeren. In een tuin kun je buiten originele kerstversieringen aanbrengen. En als je er ruimte voor hebt, kun je meestal ook een kerstboom buiten neerzetten. En, natuurlijk, maken ze er ook de typische kaars of zuurstok pad bij. De verlichting is ook erg belangrijk.

Sommige mensen kiezen ervoor balkons en de rand van het dak te bedekken met gekleurde lampen. Anderen zijn subtieler en geven er de voorkeur aan slechts één decoratief lichtmotief toe te voegen: een trein, een vallende ster of een sneeuwvlok. Dit zijn slechts enkele van de voorbeelden die je tijdens dit seizoen in verschillende huizen en straten kunt aantreffen.