Foto op aluminium bedrukken en maken

Foto op aluminium bedrukken en maken

frame
€ 14,95€ 29
Kwantumkortingen

Maat
Details
  • Afmetingen: 20 cm (Breedte) x 20 cm (hoogte)
  • Geen minimumhoeveelheid, vanaf 1 eenheid
  • Materiaal: Hoogwaardig GT11 composiet aluminium. Lichtgewicht, sterk en duurzaam.
  • Directe afdruk op aluminium plaat.
  • Verkrijgbaar in 2 afwerkingen: wit en geborsteld (maten 50x75 en 75x100 alleen in wit).
  • Inclusief metalen plaat om op te hangen.
  • ID: #14625
  • Meer details

Ontwerpen

Recensies

Beschrijving

Foto op aluminium

Met de foto's op aluminium kun je jouw foto laten afdrukken op een aluminium plaat van hoge kwaliteit. Verkrijg foto's met een kunstgalerie kwaliteit tegen de beste prijs. Maximale kleurintensiteit en perfecte resolutie. Accentueer je foto's en geef ze een bijzonder briljante uitstraling. Vooral in het geval van zwart-wit foto's op de geborstelde afwerking. De afbeelding wordt vervaardigd door directe druk in 7 UV-kleuren rechtstreeks op de aluminium plaat.

Aluminium is een licht, stabiel en duurzaam materiaal. De gepersonaliseerde aluminium foto's zijn ideaal voor winkels, bedrijven, kantoren, evenementen en natuurlijk om jouw huis te versieren. Het materiaal is hoogwaardig GT11 composiet aluminium. GT aluminiumpanelen bestaan uit twee aluminiumplaten met een centrale kern van polyethyleen. De aluminiumcomposietpanelen, ook wel aluminium dibond genoemd, zijn een fotografische drager die vaak wordt gebruikt in galerieën en decoratie, vanwege de goede resultaten en effecten bij het afdrukken op dit materiaal.

Je kunt uit verschillende formaten kiezen: vierkant, rechthoekig in 4:3 verhouding, en rechthoekig in 3:2 verhouding. Om de aluminium foto op te hangen worden metalen plaatjes meegeleverd, die gemakkelijk aan de achterkant van het schilderij kunnen worden bevestigd met de meegeleverde plakstrook.

Verschillen tussen de twee soorten afwerking

Als je een aluminium foto wilt personaliseren, kun je kiezen uit twee soorten afwerking: wit en geborsteld. Dit zijn de verschillen:

Detail afdruk op geborsteld aluminium

Afdruk op geborsteld aluminium

Bij afdrukken op geborsteld aluminium wordt de foto rechtstreeks op het aluminium gedrukt. De donkere delen van de afbeeldingen zullen mat worden weergegeven, terwijl de witte delen niet worden afgedrukt. Daardoor zullen de lichte delen van de afbeelding reflecties vertonen die een spectaculair metaaleffect veroorzaken.

In de geborstelde afwerking, ook bekend als "metallic" of "natuurlijk", krijgt elk type foto een ongelooflijk effect. Maar het is vooral aan te bevelen voor zwart-wit foto's, omdat het metallic effect daar veel meer opvalt, dankzij het contrast tussen de donkere delen en de lichte delen.

Wanneer je dus op zoek bent naar een materiaal om een fotografische vergroting van een zwart-wit foto te maken, raden professionals altijd aan om op geborsteld aluminium af te drukken, waarbij de lichtgekleurde grafische elementen niet worden afgedrukt, waardoor het gepolijste oppervlak van het aluminium op een prominente manier schittert.

Afdrukken op aluminium met witte afwerking

In het geval van een "witte" afwerking wordt eerst een laag witte kleur op het oppervlak van het aluminium afgedrukt, en vervolgens wordt de door jouw geüploade foto bovenop die witte laag afgedrukt. Deze afwerking geeft de foto getrouwer weer zoals die werd verzonden, zonder verschillen in reflecties tussen de donkere en lichte gebieden.

Het verschil met geborsteld aluminium is dat bij deze afwerking alle delen van de foto worden bedrukt, zowel donker als licht, en er geen metaaleffect is met reflecties die de geborstelde afwerking wel heeft. Hoe dan ook, door het type materiaal is het resultaat bij deze afdrukken ook van zeer hoge kwaliteit, hoewel wij bij zwart-witfoto's vooral de keuze van geborstelde afwerking aanbevelen.

Fotolijst door afdruk op geborsteld aluminium